16.06.2014  

Veleposlaništvo na Lyonskih konzularnih praznikih

Pod pokroviteljstvom lyonskega župana Gérarda Colomba je 13.-15. junija 2014 potekala tradicionalna mednarodna prireditev "Lyonski konzularni prazniki", na kateri je sodelovala večina izmed malo več kot 70 konzulatov, ki imajo sedež v Lyonu oz. v regiji Rhône-Alpes.

Za slovensko prisotnost je organizacijsko poskrbel Konzulat RS v Saint-Étiennu na čelu s častno konzulko Tatjano Rodica-Dumas, slavnostne otvoritve pa se je v imenu veleposlaništva RS v Parizu udeležil I. sekretar Marko Ham. Prireditve se je udeležil tudi častni konzul Slovenije v Toulousu Alexandre Hégo Devéza-Barrau.

Slovenijo je v letošnjem letu zastopala občina Komen, ki je poskrbela za izredno razgibano stojnico ter zanimivo kulturno in kulinarično ponudbo. Na stojnici so imeli obiskovalci priložnost slišati slovensko harmoniko, poizkusiti kraški pršut in salamo ter degustirati kraško penino in domače pivo gostilne Mahnič. Prireditve se je udeležil tudi župan občine Komen Danijel Božič, ki je s svojo prisotnostjo predstavitvi svoje občine in Slovenije dal še dodatno težo, dogodek pa je izkoristil tudi za tkanje medobčinskih vezi z Lyonom.

                       

       župan Lyona Gérarde Colombe in župan občine Komen Danijel Božič

                       

župan Lyona Gérarde Colombe in častna konzulka Slovenije v Saint-Étiennu Tatjana Rodica-Dumas