Veleposlaništvo RS Pariz /Novice /
22.10.2018  

Slovenski študenti na prestižnem tekmovanju Ecotrophelia Europe

Pariz, 22. oktober 2018 - V okviru Mednarodnega salona kmetijsko-živilske industrije in inovacij na področju prehrane SIAL, je potekalo prestižno tekmovanje študentov 17 evropskih držav za najbolj inovativne živilske proizvode prihodnosti Ecotrophelia Europe 2018 (The European Food Innovation Student Awards).

Tekmovanje glede na znanje, navdušenje in inovativnost pri razvoju novih živilskih proizvodov mladih tekmovalcev predstavlja to, "kar v avtomobilskem športu predstavlja Formula 1". Odločitev komisije glede izbora zmagovalcev ni bila lahka, saj so bili vsi proizvodi vrhunski. Tokrat je zmagala Romunija.

Ekipa slovenskih študentov se  je na tekmovanje uspešno uvrstila s predstavitvijo "MOUSSE-HAVE", čokoladni mousse, narejen iz odpadne vode čičerike.

Letošnjega tekmovanja so se poleg Slovenije udeležile še Belgija, Danska, Francija, Grčija, Hrvaška, Islandija, Italija, Litva,Nemčija, Nizozemska, Madžarska, Portugalska, Romunija, Srbija, Španija, Velika Britanija.