Veleposlaništvo RS Pariz /Novice /
10.05.2017  

Ranžirna postaja SNCF Drancy – kmalu konec visokofrekvenčnega zaviralnega hrupa in s tem nočne more za okoliške stanovalce zaradi inovativne patentirane tehnologije slovenskega podjetja ELPA

Po 15-tih letih dokazovanj je slovensko podjetje ELPA prepričalo SNCF, francoske železnice, v zmogljivost  patentirane tehnologije eliminacije visokofrekvenčnega zaviralnega hrupa na ranžirnih postajah, imenovano Bremex Annsys. Trenutno poteka prva faza pilotskega projekta na francoskih železnicah in verifikacija sistema na ranžirni postaji Drancy. Zaključek prve faze se pričakuje v nekaj mesecih, oprema celotnega ranžirnega kolodvora pa predvidoma do konec leta 2017. O poteku projekta in o končni rešitvi škodljivega hrupa za okoliške prebivalce občine Drancy s pomočjo slovenskega podjetja ELPA je bilo objavljeno tudi v člankih Drancy Immediat (glej str. 7 in 8) in v Le Parisien.

Slovensko podjetje Elpa ima patentirane rešitve za zmanjševanje hrupa in obrab v tirni tehniki, ki eliminira hrup na samem izvoru njegovega nastanka in na okolju prijazen način.

Med referenčne objekte podjetja Elpa se uvršča tudi ranžirna postaja nemških železnic Nurenberg, ki je bil tudi najuspešnejši projekt konjunkturnega plana 2009-2011 nemške države za reduciranje hrupa na železnicah.

Podjetju Elpa želimo, da uspešno zaključi projekt.