Veleposlaništvo RS Pariz /Novice /
05.04.2017  

SPIRIT in slovenska podjetja zadovoljna z udeležbo na mednarodnem poslovnem forumu FUTURALLIA 2107 v Poiters-Futuroscope

SPIRIT (Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije) se je z delegacijo 8-ih slovenskih podjetij udeležila 21. mednarodnega poslovnega foruma FUTURALLIA 2017, ki je tokrat potekal v Poiters-Futuroscope v regiji Nouvelle Aquitaine.

Dogodek je bil namenjen poslovnemu mreženju malih in srednjih podjetij iz vseh sektorjev, ki načrtujejo širitev na nove trge oziroma iščejo nove poslovne partnerje v regiji. Zato se Spirit Slovenija skupaj s podjetji zadnja leta redno udeležuje tega mednarodnega poslovnega foruma. Po besedah organizatorjev se je tridnevnega dogodka, ki je potekal med 29. in 31. marcem 2017 v Poiters-Futuroscope udeležilo več kot 400 podjetij iz 28 držav, od tega 190 francoskih, organiziranih pa je bilo več kot 8000 vnaprej dogovorjenih sestankov.

S strani slovenskih podjetij so se na dogodku predstavila podjetja Le-Tehnika, AS AN, Biodom27, T. L. Sirk, Ionex, H. B. C., Dom Decor in SES Group. Javna agencija SPIRIT Slovenija, ki jo je zastopala Tina Lukan, je na razstavnem prostoru predstavljala slovensko poslovno in investicijsko okolje. Dogodka se je udeležila tudi Jana Bajec Povše, ekonomska svetovalka veleposlaništva. Vtisi podjetij so bili zelo pozitivni tako glede organizacije kot tudi glede odziva tujih podjetji, s katerimi so opravili pogovore.