Veleposlaništvo RS Pariz /Novice /
14.10.2019  

Javni razpis za finančno podporo Slovencem po svetu v letu 2020

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu je objavil Javni razpis za razpisno področje A v letu 2019: finančna podpora avtohtoni slovenski narodni skupnosti v zamejstvu in Javni razpis za razpisno področje B v letu 2020: finančna podpora Slovencem po svetu. Predmet javnega razpisa je sofinanciranje rednega delovanja/programa in projektov, ki izpolnjujejo namen in cilje javnega razpisa.

Namen javnega razpisa za področje B

Namen javnega razpisa za razpisno področje B v letu 2020: finančna podpora Slovencem po svetu (v nadaljevanju: javni razpis) je spodbujanje dejavnosti Slovencev, ki živijo po svetu, in njihovo povezovanje z Republiko Slovenijo.

Cilji javnega razpisa za področje B

  1. utrjevanje in ohranjanje narodne, jezikovne ter kulturne identitete Slovencev po svetu,
  2. medsebojno povezovanje ter povezovanje skupnosti z Republiko Slovenijo,
  3. delovanje in povezovanje na področju mladih in za mlade ali na področju gospodarstva ali znanosti ali izobraževanja,
  4. vzdrževanje struktur in dejavnosti Slovencev po svetu.

Kdo se lahko prijavi

Na javni razpis se lahko prijavijo tako pravne kot fizične osebe iz tujine, kakor tudi posamezniki, ustanove, društva, organizacije in poslovni subjekti, ki v Republiki Sloveniji delujejo na področju povezovanja in sodelovanja s Slovenci po svetu.

Rok za prijave za razpisno področje B: 8. november 2019 do 15. ure.

Prijavitelji morajo zaprte in jasno označene ovojnice s prijavo/prijavami poslati izključno po pošti na naslov Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Erjavčeva cesta 15, 1000 Ljubljana, Slovenija.

>> Besedilo razpisa B

>> Razpisna dokumentacija B

Več informacij o celotnem razpisu, za področji A (podpora avtohtoni slovenski narodni skupnosti v zamejstvu) in B (finančna podpora Slovencem po svetu), je na voljo na spletnih straneh Urada vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu, dodatna pojasnila lahko dobite na telefonski številki +386 1 230 80 00 vsak dan med 9. in 14. uro oziroma po elektronski pošti na naslovu urad.slovenci(at)gov.si.