Veleposlaništvo RS Pariz /Novice /
02.12.2009  

Minister dr. Henrik Gjerkeš na simpoziju Odbora OECD za politiko teritorialnega razvoja

Pariz, 2. decembra 2009 - Minister brez resorja, odgovoren za lokalno samoupravo  in  regionalni  razvoj,  dr.  Henrik  Gjerkeš  se je 2. decembra 2009 na sedežu OECD v Parizu udeležil simpozija  o  regionalni  politiki, na katerem je na  posebno  povabilo namestnika direktorja v direktoratu OECD za javno upravo  in  teritorialni  razvoj  Maria  Pezzinija vodil tudi delavnico o  vplivih krize na regionalne akterje in upravljanje regionalne politike.

V tem kontekstu je še posebej izpostavil izzive  in  izkušnje majhnih,  odprtih  gospodarstev. Poudaril je, da je brez uravnoteženih  investicij  po  posameznih  področjih  –  na primer med razvojem  človeških  virov,  raziskavami in razvojem ter infrastrukturo – težko pričakovati trajnosten, teritorialno uravnotežen razvoj.

Simpozij  je  predstavljal pomembno priložnost za izmenjavo  pogledov  o  nadaljnjem  razvoju regionalne  politike, tesno povezane z vprašanjem evropske kohezijske politike, in za krepitev stikov s predstavniki Sekretariata OECD, ministri OECD članic in ostalimi strokovnjaki s področja regionalnega razvoja.