Veleposlaništvo RS Pariz /Novice /
28.06.2019  

Sprejem ob dnevu državnosti v Parizu

27. junija 2019 je veleposlaništvo na vrtu mestne hiše pariškega 16. okrožja priredilo sprejem ob slovenskem dnevu državnosti, ki je bil obenem priložnost za slovo dela ekipe veleposlaništva.

Veleposlanik Andrej Slapničar s soprogo Natašo, gospodarska svetovalka Jana Bajec Povše, svetovalka Anja Marija Arko ter asistentka veleposlanika Jana Lorger v kratkem zapuščajo Pariz.

Sprejema se je navkljub vročinskemu valu udeležilo veliko število veleposlanikov in diplomatov bilateralnega in UNESCO diplomatskega zbora, sekretariata UNESCO, francoske administracije ter podjetij in ustanov, s katerimi veleposlaništvo redno sodeluje.

Uradni del sprejema se je začel s slovensko, francosko in evropsko himno, ki jih je zapela sopranistka Leonida Sabo, na harmoniki pa jo je spremljal soprog Gaetan Juge. Veleposlanik EU pri UNESCO in OECD Rupert Schlegelmilch se je posebej zahvalil za izkazano evropsko pripadnost Slovenije. Veleposlanik Slapničar se je v svojem nagovoru vsem prisotnim prisrčno zahvalil za sodelovanje.