Veleposlaništvo RS Pariz /Novice /
15.02.2019  

Opozorilo - 17. februarja bo pariška četrt Porte de la Chapelle popolnoma zaprta in evakuirana, promet bo moten tudi v širši okolici

V nedeljo, 17. februarja 2019, bodo v 18. okrožju Pariza, v četrti Porte de la Chapelle, med 6. in predvidoma 15. uro potekale aktivnosti, povezane z razminiranjem letalske bombe iz 2. Svetovne vojne, ki so jo 4. februarja 2019 odkrili na gradbišču.

V tem času bo četrt popolnoma zaprta in evakuirana. V širšem območju bo omejen cestni promet, možne so zapore na nekaterih delih obvoznice in avtoceste A1, zaprta bo avenija Avenue du Président Wilson v Saint Denisu. Pariški javni prevoz (metro, RER, bus) bo moten, predvsem na linijah RER B, D in H. Možne so tudi motnje regionalnega in mednarodnega železniškega prometa (Eurostar, Thalys) pri vlakih, ki so vezani na železniško postajo Gare du Nord (Pariz).

Informacije glede pariškega javnega prevoza lahko spremljate na https://www.ratp.fr/en/infos-trafic. Informacije glede regionanega in mednarodnega železniškega prometa so na voljo na https://www.sncf.com/en.

Potek cestnega prometa  lahko spremljate preko spletne strani www.bison-fute.gouv.fr/maintenant.html ("manifestation" pomeni protesti; "travaux d'entretien" pomeni delo na cesti in "bouchons" cestni zastoji). Uporabna pa je tudi aplikacija (za pametne telefone), ki jo lahko uporabljajo vozniki pri vožnji - WAZE.