Veleposlaništvo RS Pariz /Novice /
04.11.2020  

Javni razpis za finančno podporo Slovencem po svetu v letu 2021

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu je objavil Javni razpis za razpisno področje A v letu 2021: finančna podpora avtohtoni slovenski narodni skupnosti v zamejstvu in Javni razpis za razpisno področje B v letu 2021: finančna podpora Slovencem po svetu. Predmet javnega razpisa je sofinanciranje rednega delovanja/programa in projektov, ki izpolnjujejo namen in cilje javnega razpisa.

Namen javnega razpisa za področje B

Namen javnega razpisa za razpisno področje B v letu 2021: finančna podpora Slovencem po svetu je spodbujanje dejavnosti Slovencev, ki živijo po svetu, in njihovo povezovanje z Republiko Slovenijo.

Cilji javnega razpisa za področje B

  1. utrjevanje in ohranjanje narodne, jezikovne ter kulturne identitete Slovencev po svetu,
  2. medsebojno povezovanje ter povezovanje skupnosti z Republiko Slovenijo,
  3. vzdrževanje struktur in dejavnosti Slovencev po svetu
  4. delovanje in povezovanje na področju mladih in za mlade ali na področju gospodarstva ali znanosti ali izobraževanja.

Kdo se lahko prijavi

Na javni razpis se lahko prijavijo tako pravne kot fizične osebe iz tujine, kakor tudi posamezniki, ustanove, društva, organizacije in poslovni subjekti, ki v Republiki Sloveniji delujejo na področju povezovanja in sodelovanja s Slovenci po svetu.

Rok za prijave za razpisno področje B:  30. november 2020 (osebna  predložitev vloge v tajništvu Urada je možna do 15. ure).

Besedilo javnega razpisa

Razpisna dokumentacija

Več informacij o celotnem razpisu, za področji A (podpora avtohtoni slovenski narodni skupnosti v zamejstvu) in B (finančna podpora Slovencem po svetu), je na voljo na spletnih straneh Urada vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu, dodatna pojasnila lahko dobite na telefonski številki +386 1 230 80 01 vsak dan med 9. in 14. uro oziroma po elektronski pošti na naslovu urad.slovenci(at)gov.si.