Veleposlaništvo RS Pariz /Novice /
22.10.2018  

Slovenska podjetja na mednarodnem živilskem sejmu SIAL

Pariz, 22. oktober 2018 - Od 21. do 25. oktobra 2018  v Parizu poteka svetovno največji Mednarodni salon kmetijsko-živilske industrije in inovacij na področju prehrane SIAL.  Poudarek salona je  na inovacijskih trendih prihodnosti.

Svoje stojnice imata na sejmu tudi slovenski podjetji Eta Kamnik in Incom Leone. Eta Kamnik s svojimi izdelki uspešno pokriva 23 zahtevnih tujih tržišč. Income Leone, ki je  uspešno prisoten tudi na francoskem trgu, pa je letos prejel prestižno nagrado "World Dairy Innovation Awards 2018" za izdelek Best ice cream/frozen yogurt Leone ALIVE".

V okviru Future Lab Sial se letos prvič predstavlja tudi slovensko start-up podjetje Medenka. V kategoriji inovativnih izdelkih prihodnosti se sicer predstavlja kar 2.355 izdelkov.

Letošnji SIAL predstavlja več kot 400.000 izdelkov, vsega skupaj pa je razstavljalo več kot 7.200 razstavljavcev iz vsega sveta, od tega 85 % tujih, ki prihajajo iz 110 držav. Pričakuje se preko 160 tisoč obiskovalcev.

Sejma sta se v imenu veleposlaništva in v spremstvu predstavnice Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij  udeležili soproga veleposlanika Republike Slovenije v Franciji Nataša Slapničar in ekonomska svetovalka Jana Bajec-Povše. Slovenska podjetja so v izmenjavi potrdila pomen omenjenega sejma, tako z vidika svetovnega mreženja novim potencialnim kupcem kot tudi za vzdrževanje stikov z obstoječimi kupci in poslovnimi partnerji, kar je dolgotrajen in zahteven proces. V izmenjavi so bile tudi izpostavljene možnosti podpore  slovenskih predstavništev pri navezovanju stikov kot tudi pri  nasvetih glede delovanja in specifičnosti francoskega  trga.