Veleposlaništvo RS Pariz /Novice /
19.06.2018  

Slovenska podjetja na Eurosatory, Pariz, 11. - 15. junij 2018

V Parizu je od 11. do 15. junija 2018 potekal Eurosatory, eden največjih strokovnih mednarodnih sejmov s področja obrambe in varnosti, ki se ga povprečno udeleži več kot 57.000 obiskovalcev. Poteka vsako drugo leto in velja za vodilnega na svojem področju v Evropi.

Slovenska podjetja se sejma redno udeležujejo. Pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija je tokrat na skupnem razstavnem prostoru svoje izdelke in storitve s področja obrambne industrije predstavljala skupina 18 slovenskih podjetij in institucij in sicer: Arex d. o. o., Armas d. o. o., BIJOL d. o. o., C-Astral d. o. o., DAT-CON d. o. o., Elan d. o. o., EM.Tronic d. o. o., Guardiaris d. o. o., MIL Sistemika d. o. o., MVMTEL d. o. o., Predilnica Litija d. o. o., Prevent & Deloza d. o. o., Timtec d. o. o., TRIMO MSS d. d., Trival Antene d. o. o., Valhalla Turrets d. o. o. ter Ministrstvo za obrambo RS (MORS) in Grozd obrambne industrije Slovenije.

Slovenski paviljon je na sejmu obiskal tudi veleposlanik Andrej Slapničar v spremstvu namestnice veleposlanika Veronike Bošković Pohar in ekonomske svetovalke Jane Bajec Povše. Predstavniki slovenskih institucij in podjetij so predstavili produkte in razvojne rešitve v prikazanih segmentih. Pogovor je potekal tudi glede uspešnega sodelovanja slovenskih podjetij v mednarodnih projektih.