Veleposlaništvo RS Pariz /Novice /
30.05.2018  

Slovenski medeni zajtrk na francoski osnovni šoli Armano Cassagne Melun

Slovensko veleposlaništvo v Parizu je ob priložnosti prve obeležitve 20. maja kot Svetovnega dneva čebel v organizaciji senatorke Colette Melot, predsednice Skupine francosko-slovenskega prijateljstva v Senatu, dne 28. maja 2018 izvedlo "Evropski medeni zajtrk" v francoski osnovni šoli Armano Cassagne v mestu Melun.

Šola je bila izbrana zaradi  stikov s slovensko osnovno šolo Orehek v Kranju, ki že deseto leto sodeluje v mednarodnem projektu "Melun, evropsko mesto", ki poteka pod okriljem mesta Melun.

Predstavniki osnovne šole in  učenci so slavnostno sprejeli veleposlanika Slapničarja in senatorko Colette Melot, ki sta podala uvodni nagovor učencem na temo prve obeležitve 20. maja kot Svetovnega dneva čebel. Postrežen je bil tradicionalni slovenski zajtrk. Ob tem je potekala tudi  pedagoška predstavitev pomena čebel za življenje na zemlji.

Veleposlanika Slapničarja je ob priložnosti obiska Meluna sprejel tudi Louis Vogel, župan mesta Melun in hkrati predsednik aglomeracije Melun-Val de Seine.