Veleposlaništvo RS Pariz /Novice /
30.03.2010  

Predstavitev novega turističnega vodiča založbe Gallimard »Ljubljana et la Slovénie, Cartoville«

Pariz, 23. marec 2010 - Slovensko veleposlaništvo je v sodelovanju s Turizem Ljubljana in Slovensko turistično organizacijo (STO) iz Bruslja organiziralo tiskovno konferenco ob izidu prvega francoskega vodiča po Ljubljani »Ljubljana et la Slovénie, Cartoville« priznane založbe Gallimard.

Turistični vodič na inovativen način, preko sistema zloženk, popelje radovednega bralca po posameznih predelih Ljubljane, s popolnimi zemljevidi in malimi slikovnimi ikonami ob strani in seveda z izbiro najboljših naslovov - hotelov, restavracij, muzejev in trgovin.

Tiskovne konference se je udeležilo več kot štirideset specializiranih novinarjev, predstavnikov knjigarn in tour operaterjev. Zbrane so nagovorili veleposlanik dr. Janez Šumrada, Rok Klančnik, direktor STO v Bruslju, Tatjana Radovič, Turizem Ljubljana, Line Karoubi, generalna direktorica turističnih vodičev Gallimard in Florence Lagrange, urednica zbirke Cartoville pri založbi Gallimard.Vodič bo v prosti prodaji v knjigarnah od 1. aprila 2010 naprej.