Veleposlaništvo RS Pariz /Novice /
28.12.2018  

Poostreni varnostni ukrepi na osrednjih območjih silvestrovanja v Parizu

Pariška prefektura je zaradi morebitne mobilizacije "rumenih telovnikov" na silvestrsko noč in v skladu z načrtom Vigipirat, ki določa varnostne ukrepe v kontekstu tveganja za teroristični napad za celotno Francijo, predvidela poostrene varnostne ukrepe na in okoli Elizejskih poljan, kjer se pričakuje več sto tisoč ljudi.

Na tem območju, ki bo zaščiteno s pregradami in filtrirnimi točkami, bo prepovedan promet od ponedeljka, 31. decembra, od 16. ure do torka, 1. januarja, do 3 ure. Parkiranje bo prepovedano od ponedeljka, 31. decembra, od 2. ure zjutraj do 3. ure zjutraj naslednjega dne. Prefektura napoveduje varnostni nadzor, vizualne preglede, preiskave prtljage in vozil.

Veljala bo prepoved vnašanja, posedovanja in uživanja alkoholnih pijač. Podobno je prepovedano posedovanje in uporaba pirotehničnih izdelkov in naprav.

Omejitve prometa in parkiranja so predvidene tudi za območja Trocadero, Champ de Mars in Eifflov stolp. Za varnost po celotnem mestu bodo skrbele mobilne policijske ekipe, predvidena pa je tudi posebna služba za nujne primere.

Prefektura za prihod v Pariz in premike po mestu priporoča uporabo javnega prevoza. Podzemne železnice, vlaki, RER in avtobusi bodo vozili vso noč, od ponedeljka od 17. ure do torka do 12. ure pa bo njihova uporaba brezplačna.