Veleposlaništvo RS Pariz /Novice /
13.12.2018  

Slovenska udeležba na mednarodnem okoljskem sejmu Pollutec

Pariz, 8. december 2018 - Od 27. do 30. novembra 2018 je v Lyonu potekal Mednarodni okoljski sejem Pollutec, na katerem je svojo stojnico tokrat prvič imelo slovensko podjetje Mikro Medica, del Skupine ROTO, ki je s svojimi produkti uspešno prisoten tudi na francoskem trgu.

Mikro Medica je v sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Parizu in pod okriljem Konzulata Slovenije za regijo Auvergne-Rhone-Alpes na sejmu organiziralo konferenco z aktualno tematiko inteligentnih okoljskih rešitev pri čiščenju odpadnih voda, ki je bila namenjena strokovni javnosti obiskovalcev, vabljenim lokalnim skupnostim in partnerjem podjetja.

Ob robu dogodka so bili predstavljeni tudi katalogi drugih slovenskih podjetij, prisotnih na francoskem trgu kot sta Bisol in Isomat.

Mednarodni okoljski sejem Pollutec poteka vsaki dve leti in letos praznuje 40 let svojega obstoja, Tematiko upravljanja vode in odpadkov pa je v zadnjih letih razširil tudi na vprašanja trajnostnih okoljskih rešitev, na trajnostno energetiko in na cleantech tehnologije, zaradi česar postaja posebej zanimiv za slovenska podjetja, ki razvijajo rešitve na teh področjih.