Veleposlaništvo RS Pariz /Novice /
30.11.2018  

Opozorilo - protesti rumenih telovnikov v Franciji

Po nekaterih delih Francije še naprej potekajo protesti "Rumenih telovnikov". Protestniki so oblečeni v rumene odsevne jopiče in protestirajo proti dvigu davka na ceno pogonskih goriv ter dragemu življenju. Občasno blokirajo nekatere ceste,  zato prevoznike opozarjamo na večjo previdnost na francoskih cestah in upoštevanje možnosti, da se običajen čas prevoza zaradi morebitnih blokad lahko podaljša.

Za soboto, 1. decembra 2018, so protestniki ponovno sklicali veliki shod v Parizu, zato slovenske državljane, ki bodo ta vikend v Parizu, opozarjamo, da lahko pride do sprememb tudi na nekaterih linijah javnega prevoza (metro, RER, bus).

Slovenskim državljanom sicer svetujemo, da se izogibajo protestov in upoštevajo informacije in navodila lokalnih varnostnih organov. Pariška prefektura preko svojih spletnih strani in družbenih omrežij sproti obvešča  o dogajanju in ukrepih (v francoščini https://www.prefecturedepolice.interieur.gouv.fr/, v angleščini https://www.prefecturedepolice.interieur.gouv.fr/English)