Veleposlaništvo RS Pariz /Novice /
12.09.2019  

Slovenska podjetja požela veliko zanimanja na vodilnem svetovnem sejmu Maison & Objet

Pariz, 11. septembra 2019 - Pod okriljem Agencije SPIRIT Slovenija se je 6 slovenskih podjetij od 6. do 10. septembra 2019  zelo uspešno predstavilo na sejmu Maison&Objet v Parizu, ki je med vodilnimi svetovnimi sejmi s področja sodobnega oblikovanja in interjerjev. Sejem, na katerem se predstavlja več kot 3.000 razstavljavcev iz 160 držav, poteka v okviru Pariškega oblikovalskega tedna. Razstavne prostore slovenskih oblikovalcev na sejmu je obiskala tudi veleposlanica RS v Parizu Metka Ipavic.

9. septembra je bil na razstavnem prostoru Slovenije organiziran sprejem za goste in obiskovalce sejma, ki jih je nagovorila veleposlanica Metka Ipavic. Izrazila je zadovoljstvo, da se Slovenija z razstavo "Discover Slovenian Design" tokrat že četrtič zapored predstavlja na tem sejmu in da se je z razstavo "Odprti smo" prvič predstavil tudi Center za kreativnost.

Veleposlanica je v nagovoru izpostavila, da je Slovenija ponosna na tradicijo svojega dizajna, bogato industrijsko ter oblikovalsko kulturo in estetiko. Pohištvena industrija in oblikovanje je ena od tržnih niš, s katero želimo bolj prodreti na globalni trg. Med prioritetami za sodelovanje v okviru aktualnega Akcijskega načrta sodelovanja med Slovenijo in Francijo so tudi skupni projekti na področju industrijskega oblikovanja, in to je prvi korak k izpolnjevanju tega. Slogan slovenskega gospodarstva, to je Green, Creative, Smart, se zelo dobro identificira z vrhunskimi in resnično inovativnimi izdelki, s katerimi se Slovenija predstavlja na razstavi.

Mika Cimolini iz Centra za Kreativnost je na kratko predstavila slovenski dizajn in kasneje popeljala goste tudi po njihovi stojnici, ki je zaradi svoje drzne postavitve privabila številne obiskovalce sejma.

Veleposlanica si je v spremstvu predstavnice Agencije SPIRIT Slovenija ogledala razstavne proizvode podjetij 3S design, TKC Tehnološki konzultantski center, BERNIX furniture design, DONAR podjetje za notranjo opremo in svetovanje, Asobi in TAPETNIŠTVO LUKA DEBEVEC in opravila pogovore s predstavniki podjetij glede njihovih načrtov na francoskem trgu. Veleposlaništvo bo nedvomno še naprej nudilo vso podopro slovenskim podjetjem pri vstopu na francoski trg oziroma pri iskanju francoskih partnerjev.