Veleposlaništvo RS Pariz /Novice /
09.07.2011  

Mladi slovenski pianist Mitja Drofenik prejemnik druge nagrade na Mednarodnem natečaju slovanske glasbe v Parizu

V torek, 7. julija 2011, je v okviru Znanstvenega centra poljske akademije za znanost v Parizu potekal koncert dobitnikov nagrad Mednarodnega natečaja slovanske glasbe, ki ga že od leta 1997 organizira Francosko združenje Stanislaw Moniuszko. Mednarodnega natečaja, ki vsako leto poteka med 1. in 7. julijem, se udeležujejo glasbeniki iz Nemčije, Belorusije, Kanade, Kitajske, Kostarike, Danske, ZDA, Francije, Rusije, Ukrajine, Slovenije in mnogih drugih, in sicer med 7. in 30. letom starosti.

Na letošnjem natečaju je Slovenijo zastopal 9-letni pianist Matija Drofenik, ki je z odličnim nastopom osvojil drugo mesto v klavirski kategoriji. Matija Drofenik je tudi lanskoletni slovenski državni podprvak v kategoriji mladih glasbenikov do 11 let starosti ter prejemnik posebne nagrade za najbolj perspektivnega mladega glasbenika v Sloveniji.

Mladega pianista ter njegovo družino je sprejela tudi Veleposlanica Veronika Stabej, ki se je prav tako udeležila svečanega koncerta prejemnikov nagrad Mednarodnega natečaja.