Veleposlaništvo RS Pariz /Novice /
15.11.2021  

Javni razpis za finančno podporo Slovencem po svetu v letu 2022

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu je objavil Javni razpis za razpisno področje B v letu 2022: finančna podpora Slovencem po svetu. Predmet javnega razpisa je sofinanciranje rednega delovanja/programa in projektov, ki izpolnjujejo namen in cilje javnega razpisa.

Namen javnega razpisa za področje B

Namen javnega razpisa za razpisno področje B v letu 2021: finančna podpora Slovencem po svetu je spodbujanje dejavnosti Slovencev, ki živijo po svetu, in njihovo povezovanje z Republiko Slovenijo.

Cilji javnega razpisa za področje B

  • utrjevanje in ohranjanje narodne, jezikovne ter kulturne identitete Slovencev po svetu,
  • medsebojno povezovanje, medgeneracijsko povezovanje ter povezovanje skupnosti z Republiko Slovenijo,
  • vzdrževanje struktur in dejavnosti Slovencev po svetu,
  • delovanje in povezovanje na področju mladih in za mlade ali na področju gospodarstva ali znanosti ali izobraževanja.

Prioriteta javnega razpisa je podpora aktivnostim za utrjevanje in krepitev znanja slovenskega jezika Slovencev po svetu.

Kdo se lahko prijavi

Na javni razpis se lahko prijavijo tako pravne kot fizične osebe iz tujine, kakor tudi posamezniki, ustanove, društva, organizacije in poslovni subjekti, ki v Republiki Sloveniji delujejo na področju povezovanja in sodelovanja s Slovenci po svetu.

Rok za prijave za razpisno področje B:  6. december 2021 (osebna predložitev vloge v tajništvu Urada je možna do 15. ure).

Besedilo javnega razpisa

besedilo JR22 podrocje B (docx, 91 KB)


Razpisna dokumentacija

obrazec prijava JR22 podrocje B (docx, 71 KB)
navodila za prijavo JR21 podrocje B (docx, 90 KB)


Več informacij o celotnem razpisu je na voljo na spletnih straneh Urada vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu, dodatna pojasnila lahko dobite na telefonski številki +386 1 230 80 00 vsak dan med 9. in 14. uro oziroma po elektronski pošti na naslovu urad.slovenci(at)gov.si.