Veleposlaništvo RS Pariz /Novice /
27.09.2021  

Štirje slovenski umetniki v Parizu prejeli prestižne nagrade za svoje delo na umetniškem področju

Štirje slovenski umetniki v Parizu prejeli prestižne nagrade za svoje delo na umetniškem področju

Zdravko Luketič je prejel srebrno nagrado

Igor Orešič je prejel srebrno nagrado

Klavdijo Tutta je prejel kositrno nagrado

Klementina Golja je prejela bronasto nagrado

Francosko akademsko združenje za umetnost, znanost in literaturo Arts-Sciences-Lettres je 25. septembra 2021 štirim slovenskim umetnikom podelilo nagrade za pomemben doprinos na umetniškem področju.

Zdravko Luketič in Igor Orešič sta prejela srebrno nagrado, Klementina Golja bronasto in Klavdijo Tutta kositrno. Slovesna podelitev nagrad je potekala v prestižnem salonu Opera v InterContnental Paris Le Grand.

Poslanstvo akademskega združenja Arts-Sciences-Lettres, ki je bilo ustanovljeno 12. novembra 1915, je prepoznavanje in promocija talentiranih žensk in moških, ki s svojim delom pomembno prispevajo k povečanju vpliva kulture na umetniškem, literarnem in znanstvenem področju. Združenje razpolaga s široko mrežo delegatov, tako iz Francije kot iz tujine, ki skupaj z upravnim odborom podpirajo visoko kakovostne projekte, usmerjene v razvoj in prizadevanja za olajšanje kulturne izmenjave na področju umetnosti, znanosti in literature.

Akademsko združenje vsako leto v Parizu priredi prestižno slovesnost, na kateri Komisija za visoke nagrade zaslužnim posameznikom podeli platinaste, zlate, srebrne, kositrne, bronaste in druge visoke nagrade za zaslužnost.