Veleposlaništvo RS Pariz /Novice /
16.05.2011  

Slovenski poslanci na delovnem obisku v Parizu

Pariz, 11., 12. in 13. maj 2011 - Na povabilo predsednika Skupine prijateljstva Francija-Slovenija v francoski Narodni skupščini, poslanca Guya Geoffroya, je bila na obisku v Parizu delegacija skupine prijateljstva Slovenija - Francija v slovenskem Državnem zboru pod vodstvom predsedujoče poslanke Brede Pečan. V slovenski delegaciji sta bila še poslanca Darja Lavtižar-Bebler in Gvido Kres.

Poslanci skupaj z gostiteljem pri ogledu knjižnice Narodne skupščine, foto VPA.

Z  Guyem Geoffroyem, s predsedujočim Komisije za evropske zadeve Pierrom Lequillerjem ter z direktorjem za gospodarstvo in znanstveno evalvacijo Phillipom Jabaudom so se pogovarjali o trenutnih aktivnostih Narodne skupščine, o evropskih zadevah ter o okoljski problematiki. Slovenija in Francija se tako na področju okolja kot na področju iskanja alternativnih oblik pridobivanja energije srečujeta s podobnimi izzivi, zato je izmenjava izkušenj med obema zakonodajnima telesoma še toliko bolj dragocena.

Slovenska delegacija je prisostvovala tudi seji z vprašanji poslancev vladi v Narodni skupščini in seji vprašanj senatorjev vladi v Senatu ter se podrobneje seznanila z delovanjem francoskega Senata.