Veleposlaništvo RS Pariz /Kraljevina Maroko /Koronavirus (Covid-19) - vstop v Maroko /

Vstop v Maroko

Posodobljeno: 23.05.2022

Pogoji za vstop na ozemlje Kraljevine Maroko

S 7. februarjem 2022 je Maroko ponovno vzpostavil redne letalske povezave po tem, ko jih je 30.11.2021 prekinil in omogočil le posebne izhodne lete iz Maroka v Evropo.

Vstop v Maroko je od 18. maja 2022 možen za potnike, ki

- so polno cepljeni (s tremi odmerki cepiva oziroma z dvema, če od drugega ni preteklo več kot 4 mesece)

ALI

- ob vkrcanju na letalo predložijo negativni rezultat PCR testa na prisotnost Covid-19, ki ni starejši od 72 ur (šteje se obdobje med odvzemom brisa in vkrcanjem na letalo).

Potniki morajo prav tako predložiti izpolnjen in podpisan obrazec o zdravstvenem stanju.

V primeru pozitivnega rezultata testa ob/po prihodu v Maroko se osebam brez znakov oziroma z zelo blagimi znaki bolezni Covid-19 odredi izolacija na domu oziroma v hotelu. V primeru hujših znakov bolezni je predvidena hospitalizacija v javni ali zasebni bolnišnici. 

Prebolevnosti Maroko ne priznava!

Otrokom do 12. leta starosti ni potrebno predložiti potrdila o cepljenju ali PCR testa.

Za mladostnike med 12. in 18. starosti, ki ob vstopu v Maroku uveljavljajo pogoj cepljenosti, zadostuje potrdilo o prejemu dveh odmerkov cepiva.

Enaki pogoji veljajo tudi ob vstopu v Maroko preko morskih (trajekti iz Francije, Italije in Španije) in kopenskih poti (Ceuta, Melilla).

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani maroške turistične pisarne (v angleščini).

  

Veljavni ukrepi v Maroku

  • Za potovanja med regijami je potrebno predložiti potrdilo o cepljenju,
  • Zasebni wellness centri kot so hamami, notranji bazeni fitnesi ipd. so odprti - ob upoštevanju zdravstvenih protokolov. Odprte so tudi javne plaže.
  • Kulturne ustanove (muzeji, gledališča, kinodvorane ipd) so odprte ob upoštevanju zdravstvenih protokolov.
  • Nošenje maske je obvezno na celotnem ozemlju kraljestva. Vsakdo mora spoštovati obvezne ukrepe, predvidene v izrednih razmerah. Nespoštovanje se kaznuje po maroškem kazenskem zakoniku. Navodila maroških oblasti je potrebno upoštevati.

 

Vrnitev iz Maroka v Slovenijo

Potniki, ki se iz Maroka vračajo v Slovenijo, lahko vstopne pogoje preverijo na spletni strani Prehajanje meja. Opozarjamo pa tudi, da morajo potniki preveriti vstopne pogoje tudi za državo, preko katere se iz Maroka vračajo v Slovenijo.