Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Pariz

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • Ministrica Tanja Fajon je na obisku v Parizu z ministrico za Evropo in zunanje zadeve Francije Catherine Colonna govorila o krepitvi sodelovanja med državama ter sklenila nov akcijski načrt strateškega partnerstva. Ministrica Fajon je poudarila, da si bo Slovenija v Varnostnem svetu OZN prizadevala presegati razlike in aktivno iskala priložnosti za uveljavljanje svojih prioritet.

  • Ste prejeli mail z obvestilom, da so vam vdrli v računalnik in vas z web kamero posneli v intimnih položajih? Vam grozijo, da bodo posnetke objavili, razen če plačate odkupnino? Ali vam je bil ponujen ugoden kredit, ste prejeli obvestilo, da vam je neznana oseba zapustila premoženje, oziroma so vam obljubili denarno nagrado, vendar od vas najprej zahtevajo plačilo raznovrstnih stroškov?

  • Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu je objavil javna razpisa za finančno podporo Slovencem po svetu in avtohtoni slovenski narodni skupnosti v zamejstvu.

Novice

  • Slovenščina na INALCO

    Univerza Inalco ponuja več tečajev slovenščine, prijave nanje so še vedno odprte. Informativna stojnica bo v ponedeljek, 25. septembra, od 12. do 15. ure na Inalco.

  • Dopolnilni pouk slovenščine

    Vpisi za video-pouk slovenščine so odprti! Za otroke od 4. do 17. leta ter odrasle potomce Slovencev, za udeležence brezplačen. Pouk organizira Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje Republike Slovenije in bo ob sredah popoldne preko spleta.

  • Poplave v Sloveniji: aktualne novice in informacije za turiste

    Po hudih poplavah, ki so dele Slovenije prizadele minuli konec tedna, so se vremenske razmere umirile. Večji del Slovenije je danes varen in odprt za turiste. Nekatere turistične destinacije so morda nedostopne, zato svetujemo, da raziščete lokacije, ki niso bile prizadete.