Veleposlaništvo RS Pariz /Napovednik /
02.04.2015  

Vabilo na Tek trojk 9. maja 2015

Tek trojk je izjemno privlačna, tradicionalna tekaška prireditev, ki vsako leto privabi več tekačev in bo letos 9. maja 2015. Na letošnji tekaški prireditvi bo v okviru Evropskega leta za razvoj 2015 (ELR2015) sodelovalo tudi Ministrstvo za zunanje zadeve RS.

Tek trojk temelji na podobnih vrednotah kot mednarodno razvojno sodelovanje, zato v sodelovanju na tej tekaški prireditvi vidimo zanimivo priložnost, s katero lahko mednarodno razvojno sodelovanje in ELR2015 promoviramo na atraktiven način.

Pot poteka po Poti spominov in tovarištva, kjer sta najprej italijanski in nato nemški okupator postavila bodečo žico, ki je simbol boja za mir v Ljubljani in Sloveniji. Tek trojk bo letos potekal v okviru Evropskega leta 2015 za razvoj, ki je v mesecu maju posvečen miru in varnosti. Namen je obveščati, izobraževati in povečati ozaveščenje o mednarodnem razvojnem sodelovanju med državljani EU

Dogodek bo spodbujal medsebojno pomoč in solidarnost, vrednote mednarodnega razvojnega sodelovanja ter odgovornost in medsebojno soodvisnost. Vsi udeleženci bodo prejeli tekaške šale z geslom Evropskega leta 2015 za razvoj, "Naš svet, naše dostojanstvo, naša prihodnost".

V cilnji ravnini na Kongresnem trgu v Ljubljani, bo predvajana pesem "En svet" z video spotom, ki jo poje 16 znanih slovenskih glasbenikov, ki so se zbrali pod imenom Slove'n'aid za spodbujanje mednarodnega razvojnega sodelovanja. Pesem bo predvajana med obema dogodkoma, Tekom trojk in Pohodom okoli žice:

Vljudno vabljeni, da sodelujete v tekaškem dogodku, na katerega se lahko prijavite do 30. aprila leta 2015 na spletni strani www.pohod.si, kjer so tudi na voljo dodatne informacije.