Veleposlaništvo RS Pariz /Napovednik /
15.05.2014  

4. mednarodni prevajalski seminar slovenske književnosti, Novo mesto, 19. – 24. avgust 2014

Javna agencija za knjigo Republike Slovenija (JAK) vabi profesionalne prevajalce na 4. mednarodni prevajalski seminar slovenske književnosti, ki bo od 19. do 24. avgusta 2014 v Novem mestu.

Ciljna skupina mednarodnega prevajalskega seminarja slovenske književnosti so profesionalni književni prevajalci z vsega sveta, ki se ukvarjajo s prevajanjem slovenske književnosti. 

Prispele prijave na javno objavljeno vabilo bo po končanem prijavnem roku pregledala in ovrednotila petčlanska strokovna komisija za mednarodno promocijo slovenskega leposlovja in znanstvene publicistike pri JAK v sodelovanju s strokovnimi službami JAK. Na podlagi poslane dokumentacije in referenc bo izbranih 16 kandidatov.

Mednarodni prevajalski seminar bo 16 izbranim uveljavljenim prevajalcem slovenske književnosti ponudil vpogled v aktualno stanje slovenske sodobne književnosti in možnost sodelovanja s slovenskimi avtorji, kritiki, založniki, predavatelji in tujimi kolegi. 

Cilj seminarja je povečanje števila izidov knjižnih objav vrhunskih prevodov slovenskih literarnih del na tujem, boljša informiranost prevajalcev ter vzpodbujanje čim tesnejšega sodelovanja med slovenskimi avtorji, založbami in prevajalci. 

Rok za oddajo prijav je ponedeljek, 26. maj 2014. 

Več podatkov o razpisu na spletni strani JAK 

Vabilo

Prijavni obrazec